Κυριακή, 1 Απριλίου 2012

Καλημέρα και καλό μήνα!

Ηδη απο την Παρασκευή, καλωσορίσαμε τα εννέα νεογέννητα κουτάβια της Ροζούλας μας, η οποία γεννούσε η καημενούλα απο τη 1 το μεσημέρι μέχρι σχεδόν τις 9 το βράδυ!
Για την ακρίβεια, ο πρώτος (αγόρι είναι...) ξεμύτισε το μεσημεράκι κι επειδή τις κουβαληθήκαμε και οι δύο πάνω απ το κεφάλι της να χαζέψουμε το μωρό, κόμπλαρε προφανώς, και για το επόμενο δίωρο δέν είχαμε άλλη γέννα.
Μόλις βγήκαμε επιτέλους απο το δωμάτιο μαιευτήριο, τσούπ!, γέννησε άλλα δύο μάνι μάνι!
Σε λιγάκι ήρθε στον κόσμο και το τέταρτο και πάλι στόπ!
Περίμενα, περίμενα, μετά έπρεπε να φύγω για το ραδιόφωνο, έφυγα, κι όταν γύρισα μετά απο τρείς ώρες, την βρήκα με έξη κουταβάκια, τα οποία θήλαζαν με μανία την κατάκοπη μάνα τους, που τα έκανε όλα μόνη της, με μιά αξιοθαύμαστη οργάνωση: Γεννούσε μωρά, τα καθάριζε μέχρι να γίνουν κάτασπρα,  τα θήλαζε, τα τακτοποιούσε και μετά γεννούσε το επόμενο...!
Τα τελευταία τρία, τα γέννησε απο τις 8 μέχρι της 9 το βράδυ. Μέχρι εκείνη την ώρα δέν έφαγε και δέν ήπιε τίποτε...Νερό δέχτηκε να πιεί ώρες μετά, όταν της το έφερα κοντά της, εκεί που ήταν τα μωρά...Δέχθηκε να είμαστε κοντά της, όχι μόνο εμείς, οι κολλητοί της συγκάτοικοι, αλλά και φίλοι μας, που ήρθαν να την επισκεφθούν για τα συγχαρίκια!
 Τί καλό κι ευγενικό σκυλί! Είναι η κολλητή μου απο τότε που την υιοθέτησα και ήταν η ίδια ενάμιση μηνός κουτάβι. Εχουμε περάσει μαζί πολλά και διάφορα, εύκολα και πολύ δύσκολα, και η Ρόζυ πάντα οριοθετεί για μένα το σπίτι, κι ο,τι σημαίνει αυτό...
Ο Φαίδων και η Κατερίνα, που ήρθαν να τη δούν, της χάρισαν ένα πολύχρωμο χαϊμαλἰ για καλή τύχη. Το φοράει πολύ περήφανη ενώ ξενυχτάει πάνω απ´τα μωρά της. Και με κοιτάει πού και πού για να της επιβεβαιώσω, οτι είναι κούκλα...! Πουλάκι μου καλό...!
Καλώς τα δεχτήκαμε, και καλό μας κουράγιο, Ροζαλία μου...!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου