Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2012

Tσικνοπέμπτη του 2012 και έξω στους δρόμους έχουν στηθεί ψησταριές, όπου ψήνονται αφειδώς σουβλάκια, παντσέτες και λουκάνικα, απο τα πιό νόστιμα αλλά και ανθυγιεινά κρεατικά και η κνίσσα τους υψώνεται προς τον ουρανό, μήπως και συγκινήσει τους σκληρούς θεούς, που προφανέστατα έχουν ξεχάσει την παλιά τους αγαπημένη, την Ελλάδα...
Ομάδες-ομάδες μασκαρεμένων νεαρών κατεβαίνουν προς το κέντρο της Θεσσαλονίκης περνώντας μπροστά απο τα παράθυρα του ραδιοφώνου που εργάζομαι...Μόλις πέρασε μια ομάδα κεφάτων Νιγηριανών, που είναι όλοι ντυμένοι...Στρουμφάκια! Χαρά στο κέφι σας, ξενάκια μου...!
Τα καταστήματα που πουλάνε καρναβαλίστικα ρούχα και αξεσουάρ, είναι τα μόνα που έχουν δουλειά. Οχι μόνο δουλειά. Ουρές κάνει ο κόσμος και τα ταμεία έχουν πάρει φωτιά...! 25 ευρώ για μιά πλαστική περούκα , 35 ευρώ για μιά πανάθλια στολή ιππότη, φτιαγμένη απο φόδρα...Αυτό που λένε "ο ιπποτης της ελεεινής τραπέζης"...αυτό πρέπει να είναι...!
Και παντού μάσκες...Τις φοβάμαι τις μάσκες, πάντα τις φοβόμουνα...Πίστευα, οτι κάτω απ'τις μάσκες τα πρόσωπα είναι ακόμη πιό εφιαλτικά, οτι τέλος πάντων,οτι αυτοί που κρύβονται πίσω απο τις μάσκες, κάποιον λόγο έχουν και κρύβονται...Και επίσης, οτι οι άνθρωοι κρυμμένοι πίσω απο τις μάσκες, είναι ικανοί για τα πάντα...Για τα χειρότερα απο τα πάντα...!
Τί να πώ...Παιδικοί φόβοι, ενδεχομένως.Που μ'εκαναν όμως ν'αντιπαθώ τις Αποκριές. Και, φυσικά την Τσικνοπέμπτη...Μέρες σαν κι αυτήν αναλογίζομαι τα καλά και τα ωφέλιμα της χορτοφαγίας!
Αντε, και του χρόνου!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου