Τετάρτη 29 Φεβρουαρίου 2012

Τετάρτη 29 Φεβρουαρίου

Σήμερα έχει γεννέθλια ο Βασίλης, παλιός φίλος, ο οποίος, γεννημένος σε δίσεκτη χρονιά αυτήν τη μυστήρια ημερομηνία, αποφάσισε πως θα μεγαλώνει ΜΟΝΟ όταν γιορτάζει γεννέθλια, δηλαδή κάθε τέσσερα χρόνια!
Χρόνια πολλά, Βασίλη! Αν κρίνω απο την κουβέντα, που είχαμε, όταν σου τηλεφώνησα για τα χρόνια πολλά, μάλλον τα έχεις καταφέρει και έχεις μείνει στα 11, άντε στα 12!!!

Τί ωραίο, που είναι ν'απέχεις απο την πραγματικότητα εν γνώσει σου...! Τίποτε δε είναι ικανό να σε βλάψει, να σ'ενοχλήσει, να σε ανησυχήσει...Μακάριοι οι πτωχοί τω πνεύματι...!

Απο την άλλη ακριβώς μεριά στεκότανε ένας άλλος Βασίλης, που μας έφυγε για πάντα σήμερα τα ξημερώματα, ο Βασίλης Τσιβιλίκας, ένας υπέροχος κύριος, ένας ευπατρίδης...

Είχαμε μιλήσει αρκετές φορές, ευγενέστατος, καλοπροαίρετος, διαβασμένος.
Το 2006 είχαμε πάει στο σπίτι του με το τηλεοπτικό συνεργείο της "Σινεμανίας" για συνέντευξη. Πάνω στο γραφείο του είδα ανοιχτό το βιβλίο του Μάρκ Μαζάουερ "Θεσσαλονίκη, η πόλη των φαντασμάτων". Το διάβαζε. Μιλήσαμε για τη Θεσσαλονίκη, τα παιδικά του χρόνια, το Κολλέγιο Ανατόλια, την επαφή με τους φίλους του, που δέν έχασε ποτέ, για τον ΑΡΗ, του οποίου μέχρι λίγο πιό παλιά δέν έχανε ούτε ένα μάτς...!

Πάντα διάλεγε έργα για τα μεγάλα κοινά και ήξερε γιατί. Πίστευε, οτι η τέχνη και κυρίως το θέατρο δέν έπρεπε να είναι ελιτίστικο. Παρ' ολ'αυτά σκεφτόταν και σχεδίαζε ν'ανεβάσει κάποια στιγμή τον "Ριχάρδο Γ"...Δεν πρόλαβε, δυστυχώς...Τον πρόλαβε η ζωή...Γεμάτος αγωνίες φαινόταν τον τελευταίο καιρό, που η κρίση είχε χτυπήσει τόσο σκληρά και το θέατρο, που τόσο αγάπησε...
Υπόκλιση...!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου